З чого виробляють кухонні гарнітури

З чого виробляють кухонні гарнітури
Кожен з нас не часто міняє меблі на кухні, тому до цього питання варто підійти прискіпливо. Справа не тільки в певному стилі, дизайні та функціональності. Важливо також з чого роблять меблі для кухні, адже саме від цього залежить довговічність служби.

Оцінюємо якість кухонних меблів

Найбільш видимими, а відповідно, тими, що несуть основне навантаження по дизайну є фасади та стільниці. Частини корпусу і фурнітура забирають на себе більшу частину функціоналу зі зберігання посуду, техніки, приладів, визначають комфорт використання. При цьому матеріали для кухонних меблів, незалежно від свого призначення в гарнітурі, повинні відповідати такому набору вимог як міцність, стійкість до вологи та температури.

Матеріали кухонних меблів, а саме фронтальні поверхні, дуже важливі, тому що роблять зовнішній ефект, адже саме їх доведеться бачити кожен день, і не один раз, всім членам сім'ї.

 Одне з дешевих рішень, використовуваних у виробництві меблів, двері з ДСП, що зазвичай використовуються у виробництві конструкції корпусу. Зазвичай використовуваний декор контрастує з матеріалом, що використовується для обробки основної маси меблів. При виборі виду кухонних фасадів слід звернути увагу на те, як захищений торець плити:

  1.  Окантовка з меламіну  зроблена на основі просоченого паперу і є слабким видом обробки. Зазвичай використовується в недорогих комплектах меблів. Частіше не для використання у виробництві кухонь, через те, що просто не працює з кухонними меблями, де все використовується інтенсивно і піддається, насамперед, впливу вологи та пари. На практиці, дуже швидко проходить від краю.
  2.  ПВХ обід, виготовлений на пластиковій основі та має підвищену стійкість до механічних пошкоджень та вологи. Для недосвідченого ока, схожий на меламін, але при найближчому розгляді можна помітити різницю в товщині в порівнянні з попередньою технологією. Ці ребра товщиною від 0,5 до 3 мм. Зараз використовується в якості стандартного рішення для меблів вже в ціні середнього класу. Відносно добре для фасадів, але може мати тенденцію до утворення тріщин на кінцях.
  3.  Алюмінієві профілі - найдорожчий і трудомісткий варіант. Це рішення є дуже міцним, має високу стійкість до механічних пошкоджень та вологи, крім того хороші естетичні характеристики. Особливо рекомендується при виборі фасадів з ДСП тому значно подовжує термін служби меблів, але водночас підвищує ціну.

Покриття спеціальними акриловими лаками дають можливість вибору з дуже широкого діапазону кольорів і відтінків, які можуть бути як глянцевими, так і матовими. Вологостійкість хороша, завдяки чому такі матеріали використовуються у виготовленні меблів для ванних кімнат.

З чого виробляють кухонні гарнітури

Путь

Фильтры

кухня, корпусная мебель

Теги

кухонні меблі, кухонні гарнітури, з чого виробляють кухонні гарнітури, якість кухонних меблів

Похожие